Přírodní sirné prameny

Mnohaletá tradice úspěšné lázeňské léčby v Sirnatých lázních Ostrožská Nová Ves je spojená s nálezem unikátního přírodního léčivého pramene, kterým je sirná, přírodní minerální voda.

Využití sirného pramene

  • Koupele ve zdejší minerální vodě s vysokým obsahem síry přináší široké spektrum příznivých účinků a významnou měrou napomáhají ke zlepšení zdravotního stavu při léčbě ortopedických, revmatologických, neurologických a kožních nemocí. Ukaž nabídku procedur

Složení sirného pramene

  • Přírodním léčivým zdrojem v Sirnatých lázních Ostrožská Nová Ves podle dnešní balneologické klasifikace je přírodní, prostá, sirná minerální voda hydrogenuhličitano-vápenatosodno-hořečnatého typu, studená, hypotonická.

Účinky sirného pramene

  • Díky tomuto léčivému zdroji léčíme s velkým úspěchem i řadu kožních onemocnění. Sirná voda je obsažena i ve speciální kosmetické řadě SINOVA, která výborně doplňuje léčbu kožních nemocí - akné, ekzém, lupénka.
  • Přírodní, minerální sirná voda má velmi příznivé léčivé účinky na některá chronická kožní onemocnění zejména lupénku (psoriáza), atopický ekzém, chronické ekzémy a některé další tzv. chronická kožní onemocnění (dermatózy) jako je například lichen ruber planus, hyperkeratozy, pruritus, akné a další.
  • Sirné vody mají protizánětlivý, protibolestivý a desinfekční účinek, dochází k uvolnění svalových spazmů, pozitivnímu ovlivnění pojivové tkáně a zlepšení prokrvení, nastává útlum alergických reakcí a vzestup nespecifické imunity. Účinek je tedy celostní a zahrnuje pozitivní vliv na kůži i celý pohybový aparát, výrazné bývá i ovlivnění únavového syndromu.
  • Sirné vody jsou též prospěšné při léčbě cévního systému, nejčastěji při lymfatickém edému a onemocnění tepen končetin na podkladě aterosklerózy.