Koupele a inhalace

koupele

Sirná koupel

APLIKACE: klidová nebo vířivá koupel v nerezové vaně se sirnou vodou. Kombinace tepelného a chemického účinku vody. Následuje zábal.
INDIKACE: protizánětlivý, protibolestivý a desinfekční účinek, uvolnění svalových spazmů, pozitivním ovlivnění pojivové tkáně a zlepšení prokrvení, útlum alergických reakcí a vzestup nespecifické imunity.
KONTRAINDIKACE: nemoci kardiovaskulárního aparátu, vysoké hodnoty krevního tlaku.

PŘÍSADOVÁ KOUPEL

APLIKACE: klidová nebo vířivá koupel v multifunkční vaně. Voda je obohacena přísadou.
INDIKACE: bolestivé stavy, únava, regenerace svalové bolesti a křeče, stres.
KONTRAINDIKACE: akutní infekční nemoci, otevřené rány, alergie na přísadu, nekompenzovaná hypertenze, dekompenzované srdeční a oběhové nemoci.

Přísady:

POMERANČOVÁ KOUPEL – olej z červeného pomeranče má povzbuzující a antidepresivní účinky, odstraňuje únavu, pomáhá při celulitidě
KOUPEL S OLEJEM LITSEA CUBEBA – pomáhá při únavě a stresu.
MEDUŇKOVÁ KOUPEL – zklidňuje emoce, harmonizuje psychiku.
KOUPEL PRO DOBROU NÁLADU – olej Růžové dřevo je olejem dobré nálady.
OVESNÁ KOUPEL - regeneruje a zvláčňuje pokožku, vhodná pro alergiky a atopiky

INHALACE

  • APLIKACE: pomocí kompresorových inhalátorů s přírodním minerálním pramenem (Vincentka) jsou vdechovány ústy nebo nosem (či obojím) velmi drobné částečky, které svým elektrostatickým nábojem a pH zvlhčují a ovlivňují epitel sliznice dýchacích cest a usnadňuje odkašlávání. U lékové inhalace se přidává léčivo dle předpisu lékaře.
  • INDIKACE: přetížené hlasivky u hlasových profesionálů, asthma bronchiale, chronická bronchitis, kuřácká bronchitis, alergická on. DC.
  • KONTRAINDIKACE: akutní dušnost, akutní nemoci, dekompenzace K-V aparátu.