Masáže a zábaly

MASÁŽE

Masáž klasická

APLIKACE: masáž je aplikována vleže či vsedě a to na oblast zad nebo celého těla, užívají se různé hmaty, kterými se uvolňuje svalové napětí
a navozuje svalová harmonie.
INDIKACE: prevence bolesti zad, po sportu, svalové bolesti, únava svalová, jizvy.
KONTRAINDIKACE: akutní kožní záněty a některé další kožní nemoci, není vhodné masírovat křečové žíly.

Aroma masáž

APLIKACE: masáž je aplikována vleže či vsedě a to na oblast zad nebo celého těla, užívají se různé hmaty, kterými se uvolňuje svalové napětí,
navozuje znovu svalovou harmonii. Při masáži je použita aromatická esence - relaxační olej, olej z růží, devatera kvítí.
INDIKACE: relaxace po sportu, prevence bolesti zad, svalové bolesti a únavě jizvy.
KONTRAINDIKACE: akutní kožní záněty a některé další kožní nemoci, není vhodné masírovat křečové žíly.

MASÁŽ čokoládová

APLIKACE: hlavní účinek masáže spočívá v působení kakaa obsaženého v čokoládě. Je harmonizující a jemně stimulující. Má vliv na cévní zakončení v kůži a aktivuje látkovou výměnu. Díky masáži a zábalu vstřebává tělo přes pokožku vitamíny, aminokyseliny, minerály. Pokožka bude svěží a krásná, svaly uvolněné a odpočaté.
INDIKACE: působí proti stárnutí, detoxikace organismu, prevence bolestí zad, svalová únava, stres.
KONTRAINDIKACE: alergie na čokoládu, akutní kožní nemoci.

MASÁŽ LÁVOVÝMI KAMENY

APLIKACE: používají se lávové kameny nahřáté ve vodní lázni na teplotu kolem 37-40 °C a následně se pokládají na vybraná místa na těle (čakry, energetické dráhy, problematická zatuhlá místa), nebo se s kameny masíruje. Jedná se o jednu z nejpříjemnějších metod masáží, dochází k uvolnění a někdy i navození posilujícího spánku.
INDIKACE: relaxace, prevence bolesti zad, svalové bolesti, svalová únava.
KONTRAINDIKACE: nedoporučuje se těhotným ženám a lidem, kteří jsou citliví na teplo, či trpí pokročilými kožními nemocemi.

Zábaly

 

Parafínový zábal

APLIKACE: procedura je aplikována dle předpisu lékaře, nejčastěji na záda, klouby. Teplo způsobí otevření kožních cév a zvýší prokrvení v cílové tkáni. Podání zábalu je vhodné zejména před masáží.
INDIKACE: degenerativní nemoci páteře kloubů.
KONTRAINDIKACE: otevřené a hnisavé afekce na rukou, osteoporóza, aktivní zánět kloubů.